No, elektrykami nie zostaniemy :lol:
Jakiego smartfona kupić?
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez endryuZamieszczone przez Voit...To chyba nie ma większego znaczenia, jakiej ładowarki używamy.
Ale ładowarka Samsunga okazała się chłamem, który zawiódł w najmniej oczekiwanym momencie (siedziałem spakowany z rodzina w samochodzie, gotowy do wyjazdu do CRO, niedziela wieczór ), co przy okazji mogło kosztować mnie utratę telefonu - jak go odłączyłem to był cały gorący.
Jednocześnie jakoś nigdy nie byłem fanem firmy Hama, która specjalizuje się w produkcji wszystkiego na raz, drogo i w marketowej jakości.
Ładowarkę Hama polecił mi sprzedawca w Media Markt, do którego trafiłem tuż przed zamknięciem...
Ładowarka spełniała warunek 1000mA prądu ładowania i kupiłem ją jako rozwiązanie mocno tymczasowe, a tym czasem działa bez problemu do dziś.
Zamieszczone przez endryuZamieszczone przez VoitIstotny jest prąd ładowania
Warto pytać o doświadczenia z konkretnymi produktami
Jesli chodzi o konkretny model ładowarki Hama, to mogę polecić taki z niebieską, wkur....cą diodą na obudowie.
:wink:
...A spaliła się ładowarka taka, jak w tym linku:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez VoitNiestety, ładowarki 750mA nie są w stanie naładować Samsunga Galaxy S III z pracującą nawigacją i Yanosikiem w tle...
ładowarka do 12 V
zapasowa bateria naładowana w 100 % przed podróżą.pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.
Samsungowa, samochodowa słabo ładowała. A no name (ta za 20 pln z Reala) daje radę. Będzie to chyba taka http://www.morele.net/ladowarka-whit...g&gclsrc=aw.dsO I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
Czy takie coś pociągnie LG G3 nawigujące i z włączoną transmisją danych? Czy raczej szukać 2A (ori ładowarka 1,8A).
obecnie Mazda 6 GL 2.5 Pb AT
wcześniej O1 1.9 TDI AGR & O2 2.0 TDI BKD
Markizy tarasowe, balkonowe, koszowe, rolety wewnętrzne -> www.x-mark.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez VoitNiestety, ładowarki 750mA nie są w stanie naładować Samsunga Galaxy S III z pracującą nawigacją i Yanosikiem w tle...
No ale koledzy wcześniej pisali, że im 1000 mA dawała radę pod obciążeniem - więc moja teoria trochę się zachwiała :wink:
Komentarz
-
-
U mnie 1000 mA spokojnie daje radę z Z3. Telefon obciążony i się dodatkowo ładuje.2004 Renault Thalia 1.4 RT,
2008 Citroen Xsara Picasso 1.6 Exclusive- nadal w użyciu
2009 Renault Clio MTV 1.4
2010 Skoda Octavia IIFl 1.4 TSI Ambiente
2016 Skoda Octavia III 1.4 TSI Ambition + Amazing + kilka ficzerów
Komentarz
-
-
W domu wystarczy ładowarka 500 mA. Telefon ładuje się nieco wolniej, ale skutecznie.
W samochodzie telefon jest bardziej obciążony - dodatkowo ma uruchomiony program nawigacyjny, odbiornik GPS, Yanosika w tle i transmisję danych.
Poprzednia ładowarka, 750 mA nie ogarniała tego poboru prądu.
Pomimo podłączenia poziom naładowania telefonu bardzo powoli spadał...
1000 mA daje radę zaspokoić apetyt telefonu na prąd i jeszcze doładować baterię.
Komentarz
-
-
W połowie maja LG zaskoczył mnie dając Lizaka do LG G3s kiedy już był kilka ich nowych słuchawek z tym systemem a tu wczoraj kolejne zaskoczenie, również G2mini od żonki dostał 5.0.2 :shock: a to już bardzo stara słuchawka (ponad rok na rynku). LG się stara :!: Inni producenci panowie też tak rozdają Lizaka do starych słuchawek :?: czy tylko LG się wyróżnia na tym tle
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez eaglemirekrównież G2mini od żonki dostał 5.0.2 :shock: a to już bardzo stara słuchawka (ponad rok na rynku). LG się stara :!:O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
Co do prądu ładowania.
Ori ładowarka, Lumia 735, jest w stanie ładować telefon podczas grania (wymagająca gra).
Prąd wyjściowy z tego co pisze to 750 mA.
Natomiast ładowarka samsunga z prądem 700 mA nie była w stanie ładować telefonu.
Wyłączył się podczas grania.
Samsunga podpięta przy niskim stanie baterii (powiedzmy ok. 10%).
Ori podpięta po wyłączeniu telefonu.
Tak że tysiączka do auta spokojnie wystarczy z zapasem.Była O1 AGR
Jest O1FL ALH
Komentarz
-
-
Komentarz
-
-
Jak wiecie to podpowiedzcie. Co może być przyczyną takiego faktu w lumii 735. Podczas dzwonienia do kogoś - nawiązywania połączenia ekran gaśnie i nie widać do kogo się dzwoni, ani klawiszy anulowania wybierania numeru. Na pewno nie jest to wina wygaszania ekranu - sprawdzone wszystkie ustawienia. I porównanie do mojej lumii 635 - u mnie ekran jest aktywny. Widzę wszystko.pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
ruwado, może to być wina czujnika zbliżenia.
U mnie jak wybiera numer i przyłożę rękę górą przy ekranie to gaśnie.
Jak zabiorę rękę to świeci ponownie.
Analogicznie jak przyłożę słuchawkę do ucha.
A nie robiła się ostatnio aktualizacja oprogramowania?
U mnie od kilku dni siedzi WP 8.1 Update 2. Problemów nie zauważyłem.
Zawsze można spróbować przywrócić telefon do ustawień fabrycznych.
Tylko potem ponowne aktualizacje i ustawianie wszystkiego od nowa.Była O1 AGR
Jest O1FL ALH
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez eaglemirekW połowie maja LG zaskoczył mnie dając Lizaka do LG G3s kiedy już był kilka ich nowych słuchawek z tym systemem a tu wczoraj kolejne zaskoczenie, również G2mini od żonki dostał 5.0.2 :shock: a to już bardzo stara słuchawka (ponad rok na rynku). LG się stara :!: Inni producenci panowie też tak rozdają Lizaka do starych słuchawek :?: czy tylko LG się wyróżnia na tym tle2004 Renault Thalia 1.4 RT,
2008 Citroen Xsara Picasso 1.6 Exclusive- nadal w użyciu
2009 Renault Clio MTV 1.4
2010 Skoda Octavia IIFl 1.4 TSI Ambiente
2016 Skoda Octavia III 1.4 TSI Ambition + Amazing + kilka ficzerów
Komentarz
-
-
No to poszedłem dalej w "chińszczyznę" :P
2 tygodnie temu zanabyłem Doogee F1 Mini Turbo - telefon kosztował mnie 300zł z Polskiej dystrybucji - używany od marca 2015, praktycznie bez śladów użytkowania.
Powiem tak - telefon zapier... jak szalony, do tego jest leciutki oraz bardzo fajnie skrojony - wydajność w Antutu 31 057 pkt - podobnie jak Sony Xperia Z1, Sony Xperia E4g, Huawei P8 Lite, LG G2 - natomiast cenowo jest sporo tańszy.
Użyte materiały oraz wykonanie na dobrym poziomie - nie ma się do czego przyczepić. Wszystko działa jak należy - GPS, BT, kamery, wyświetlacz itd... Oprogramowanie ma sporo fajnych funkcji - specyfikacja telefonu do poczytania tutaj: http://doogee.pl/glowna/26-telefon-d...ini-turbo.html
Jedyne do czego mogę się przyczepić to bateria - z wyłączonym WiFi, okresowo włączanym transferze danych, ok 2 godzin Endomodo - max 2,5-3 dni - to jest pięta Achillesowa tego telefonu. Rozpieścił mnie trochę Huawei Y550, gdzie przy tych samych warunkach użytkowania było to 5-6 dni :szeroki_usmiech
Ogólnie polecam - jeżeli komuś nie przeszkadza częste ładowanie no i mała dostępność akcesoriów w PL (dobrze, że jest AliExpress ), to telefon potrafi odwdzięczyć się naprawdę wysoką wydajnością.
Komentarz
-
-
ruwado, najprościej w ustawieniach.
System->Informacje i tam jest reset telefonu. Plus opcja formatu karty pamięci.
To testowałem. Działa
Można jeszcze kombinacją klawiszy. Aczkolwiek nie próbowałem.
Przytrzymujemy w jednym momencie klawisz przyciszania i power do czasu pojawienia się wykrzyknika na ekranie.
Następnie kolejno naciskamy przyciski: głośniej, ciszej, power, ciszej.
Powinien się zresetować i włączyć ponownie.
edit post Mobile iPhone 15 – kluczowe cechy, które musisz znać 11 września, 2023 edit post PC Czym kierować się przy wyborze najlepszego laptopa dla nauczyciela? 17 sierpnia, 2023 edit post Technologie Jak prezentuje się aktualny ranking procesorów do gier? 17 sierpnia, 2023 edit post Gaming Sprytne zakupy – jak wybrać idealnego laptopa używanego? 16 […]Była O1 AGR
Jest O1FL ALH
Komentarz
-
Komentarz